Dagens mat

Idag blev det en gratäng med kyckling och ris.
Så såg frn färdiga kreationen ut

5-10 champinjoner (beroende på storlek)
1 paprika
En förpackning körsbärstomater
En chilifrukt
2 kyckling filéer
1 burk Lättcreme fraiche med chilismak
2 dl matlagninsgrädde
Chilipulver
Paprikapulver
Salt
Riven TexMex-ost
Ris för 4 pers


Koka först ris, något underkokt då det ska in i ugnen senare. Vilket ris som används avgör din smak, jag använde jasminris. skär upp kycklingen i olika stora bitar och krydda med chilipulver och paprikapulver. Stek kycklingen tills de är något understekta då de, precis som riset ska in i ugnen.
Hacka grönsakerna och svampen, blanda en sås av creme fraiche och matlagningsgrädde, tillsätt chilipulver och paprikapulver i såsen. Lägg i kycklingen, riset, svampen och grönsakerna i en ugnssäker form och häll sedan över såsen. Blanda om allt i formen. Strö över osten och ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0