Lite Fika

Kanske lite fel årstid enligt vissa men jag fick ett infall och ville testa



Det blev alltså en ischokladkladdkaka. Dock är den inte så kladdig om den får stå i kylskåpet. Men väldigt god ändå!

150 g cocosfett
300g blockchoklad
3 dl strösocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Börja med att blanda alla torra ingredienser. Smält cocosfettet och blockchokladen tillsammans över vattenbad.
Blanda ihop chokladfettblandningen med de torra ingredienserna. Tillsätt äggen. Häll ner i en brödad springform. Låt stå i mitten av en ugn i 175 grader i ca 15-20 minuter. Eftersom det är choklad i så är den väldigt lös medan den är varm.

Dagens mat

Lite kokta blåmusslor är alltid gott.



1kg blåmusslor
2 msk vitvins vinäger
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk franska örter

Kolla så att alla musslor är okej. Det vill säga de ska vara stängda innan de kokas. Är de öppna så testa att knacka på de. Om de fortfrande är öppna är dessa otjänliga och bör inte ätas. Koka upp vatten och lägg till de franska örterna (finns en sådan kryddblandning), buljongen och vitvins vinägern. Häll i musslorna och låt koka under lock i ca 5 minueter. Häll av vattnet alt plocka upp musslorna med en hålslev. Musslor som inte har öppnats ska slängas.

Servera gärna med nygräddat bröd och aioli. Ett torrt vitt vin rekomenderas till.

RSS 2.0