Dagens fika
Det blev en sockerkaka med smörkräm
50g smör
2 ägg
2dl socker
1 ¼ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1 dl kakao
Grädda i en form med löstagbar kant, det är enklast men inget måste. Var noga med att inte ta för mycket bakpulver då denna kaka vinner på att vara lite fastare i konsistensen. Grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter. Stick kakan med en provsicka, om stickan inte blir kletig är kakan klar.
Under tiden den gräddas börjar du med smörkrämen som har följande ingredienser:
320 gram smör
4 dl florsocker
3 msk vanijsocker
3 äggulor
När sockerkakan har gräddats så smetar du på smörkrämen medans kakan fortfarande är lite ljumen, den får inte vara för varm och om den är för kall fastnar krämen inte lika bra. Ställ därefter kakan på kylning.
När kakan och smörkrämen har blivit kall penslar du på 150-200 gram mörk choklad som du har smält över ett vattenbad.
Sedan är den klar och redo att mumsas!
Skicka till mig!
Intressant sida! Det märks att du gillar att skriva!