Dagens mat
Idag blev det en rödbetssoppa. Lite som den ryska soppan Borsjtj. det blev storkok som resulterade i ca 7 portioner
1kg rödbetor
300g morötter
400g virkål
4 msk margarin
1 dl gräslök
2 liter grönsaksbuljong
2 lagerblad
1 msk vitvinsvinäger
gräddfil
salt
vitpeppar
persilja
Börja med att skala rödbetor och morötter. Hacka upp dessa, vitkålen och gräslöken, men spara en rödbeta. Smält margarinet i en gryta och fräs sedan på grönsakerna (utom den sparade rödbetan). Häll över buljongen och lagerblad. Låt allt puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter. Smaka av med vitpeppar, salt och vinäger. När 5 minuter är kvar av koktiden rivs den kvarvarande rödbetan ner i kastrullen. servera med en klick gräddfil och persilja.
1kg rödbetor
300g morötter
400g virkål
4 msk margarin
1 dl gräslök
2 liter grönsaksbuljong
2 lagerblad
1 msk vitvinsvinäger
gräddfil
salt
vitpeppar
persilja
Börja med att skala rödbetor och morötter. Hacka upp dessa, vitkålen och gräslöken, men spara en rödbeta. Smält margarinet i en gryta och fräs sedan på grönsakerna (utom den sparade rödbetan). Häll över buljongen och lagerblad. Låt allt puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter. Smaka av med vitpeppar, salt och vinäger. När 5 minuter är kvar av koktiden rivs den kvarvarande rödbetan ner i kastrullen. servera med en klick gräddfil och persilja.
Kommentarer
Trackback