Påskens mat
Så här i påsk har det blivit lite matlagning, om än väldigt enkel sådan.
Vi börjar med tjälknöl på älg
Ca 1kg benfri bit älgkött. Se till att den inte är för senig
1 liter vatten
1 dl salt
Låt älgköttet stå i ugn på 75 grader i ca 12 timmar
Därefter ska älgköttet nu ligga i saltlag i 4-5 timmar sedan är det klart.
Sedan blir det ägghalvor med Laxröra
för 7 ägghalvor:
2 msk kesella
1-2 msk stenbitsrom
3 skivor kallrökt lax
Cayennepeppar
Blanda ingredienserna och klicka på ägghalvorna
Vi börjar med tjälknöl på älg
Ca 1kg benfri bit älgkött. Se till att den inte är för senig
1 liter vatten
1 dl salt
Låt älgköttet stå i ugn på 75 grader i ca 12 timmar
Därefter ska älgköttet nu ligga i saltlag i 4-5 timmar sedan är det klart.
Sedan blir det ägghalvor med Laxröra
2 msk kesella
1-2 msk stenbitsrom
3 skivor kallrökt lax
Cayennepeppar
Blanda ingredienserna och klicka på ägghalvorna
Kommentarer
Trackback