Dagens mat

Lite kokta blåmusslor är alltid gott.



1kg blåmusslor
2 msk vitvins vinäger
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk franska örter

Kolla så att alla musslor är okej. Det vill säga de ska vara stängda innan de kokas. Är de öppna så testa att knacka på de. Om de fortfrande är öppna är dessa otjänliga och bör inte ätas. Koka upp vatten och lägg till de franska örterna (finns en sådan kryddblandning), buljongen och vitvins vinägern. Häll i musslorna och låt koka under lock i ca 5 minueter. Häll av vattnet alt plocka upp musslorna med en hålslev. Musslor som inte har öppnats ska slängas.

Servera gärna med nygräddat bröd och aioli. Ett torrt vitt vin rekomenderas till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0