Lite fika

Chokladpaj



Botten

400 g kakor med chokladbitar
130 g smör

Mörk chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk kakao
50 g smör
0,5 tsk ättiksprit, 12 %

 

Mjölkchokladkola

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mjölkchoklad
50 g smör
0,5 tsk ättiksprit, 12 %


Botten
Börja med att krossa kakorna. Försök att få både stora och små smulor, omväxling förnöjer, dock mest små smulor. Blanda i smält smör. Kleta ut blandningen i en form med löstagbara kanter, ungefär 20 cm i diameter. Ställ in i kylskåp så det får stelna.

Mörk chokladkola
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt blandningen koka i ca 10 minuter, rör om då och då. Gör "kultestet" för att se om det är klart, det vill säga droppa ner lite i ett glas med kallt vatten, om man lätt kan forma en kula av smeten så är det klart. Ta av plattan och blanda i smör, rör om så det smälter, blanda därefter i ättiksspriten. Häll blandningen i pajformen och ställ in i kylen igen så att smeten stelnar.

Mjölkchokladkola
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Låt blandningen koka i ca 10 minuter, rör om då och då. Gör "kultestet" för att se om det är klart. Ta av plattan, blanda i finhackad mjölkchoklad, smör och ättikssprit. häll i blandningen i pajformen. Ställ återigen in i kylen. Pajen blir bäst om den får stå över natten, eller motsvarande timmar i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: Elin

Herregud.. varför klickade jag mej in här? Sitter och är hur sugen som helst på godis, men veckan har börjat så bra med att jag inte gett vika för mer än 3 pepparkakor.. då kan jag ju inte ge med mej nu. Så det första man ser här, är jordens chokladgrej, inte schysst! ;)

2011-12-07 @ 19:56:08
URL: http://www.eyeline.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0